snelzoeken
 
categoriëen
informatie
over JadaCare
documentatie aanvragen
algemene voorwaarden
privacy statement
disclaimer


Productieproces

Wij hebben heel bewust gekozen om  twee lijnen te produceren met RVS materialen en een lijn met stalen materialen..
RVS – roestvast staal- is een duurzaam materiaal wat zeer geschikt is voor hergebruik. Roestvast staal ook inox of RVS genoemd en in de volksmond beter bekend als roestvrij staal is een legering van hoofdzakelijk ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Wij leveren standaard onze RVS producten in RVS304. Wanneer het producten betreft die in aanraking komen met chloor zoals het geval is bij gebruik in of bij chloorhoudend water, zoals een zwembad, produceren wij in RVS316. Staal is een harder materiaal wat niet corrossiebestendig is.

Het plaat- en buismateriaal wordt in allerlei verschillende soorten en maten ingekocht.
Dit plaat- en buismateriaal wordt na binnenkomst gecontroleerd op kwaliteit. Wanneer deze materialen door de kwaliteitscontrole zijn gekomen, worden zij door CNC gestuurde machines op maat gezaagd. CNC machines zijn bewerkingsmachines om materialen te bewerken waarbij alles vrijwel automatisch gestuurd wordt. De CNC gestuurde machines bieden de mogelijkheid om de platen en buizen in alle gewenste hoeken te zagen.

   

 

Na het zagen worden de uiteinden van de buis ontbraamt wat over het algemeen nog steeds handmatig gebeurd. Daarna worden deze buizen gebogen in de gewenste stand door een volautomatische CNC gestuurde buigmachine.

Het plaatmateriaal wordt lasergesneden. De contouren waarin het moet worden gesneden worden aangeleverd vanuit een CAD-tekenprogramma. Op deze manier kan er op de millimeter nauwkeurig worden gewerkt.

Wanneer het plaat- en buiswerk op maat is gesneden, wordt het product door zogenaamd TIG-lassers in elkaar gezet. Dit gebeurt nog op een ambachtelijke wijze, namelijk met de hand. Het lassen wordt verricht door gespecialiseerde en gecertificeerde tiglassers. RVS dankt haar goede corrosie-eigenschappen aan een dunne, gesloten, doorzichtige chroomoxide laag. Deze laag ontstaat op natuurlijke wijze aan het oppervlak door reactie van chroom met zuurstof uit de omgeving. Mechanische en thermische bewerkingen zullen deze laag verstoren. Roestvast staal kan worden gebeitst en gepassiveerd om de nadelige invloed van eerdere mechanische of lasbehandelingen op te heffen en het RVS weer in de optimale toestand te brengen. Elektrolytisch polijsten kan het materiaal op een prachtige glansgraad brengen, de gladheid verbeteren, kortom de gebruikseigenschappen verbeteren.

            

 

 

 

Polijsten

 

Bij het RVS-beitsen wordt het oppervlak weer verbeterd, de corrosieproducten, wals- en gloeihuid worden op chemische basis verwijderd. Ook wordt hierbij eventueel vrij ijzer uit het oppervlak verwijderd.

Er wordt een Ultrasoon ontvetting gebruikt om het materiaal grondig te reinigen. Omdat tot en met de laatste spoeling wordt gewerkt met onderdompeling zal veelal een vlekvrij oppervlak mogelijk zijn.

Hierna wordt het product elektrolytisch gepolijst. Dit is een techniek om de oppervlakte van roestvast staal te verbeteren. Het metaal krijgt een verbeterde corrosievastheid en wordt veel schoner en gladder.

In tegenstelling tot het mechanisch polijsten, waarbij het materiaal als het ware glad wordt gedrukt, wordt bij het elektrolytisch polijsten de oppervlaktestructuur verbeterd.

Het mechanisch gepolijste oppervlak vertoont een grillige en puntige structuur, terwijl het elektrolytisch gepolijste oppervlak een egalere, heuvelachtige structuur vertoont. Hierdoor heeft het elektrolytisch gepolijste oppervlak veel betere adhesie-eigenschappen en is er veel minder kans op bacteriëngroei in de poriën. Vooral dit laatste is van grote toegevoegde waarde in die zorgcentra waar meerdere gebruikers met hetzelfde product in aanraking komen. Op deze manier worden eventuele besmettingen tot een minimum beperkt.  


Door het elektrolytisch polijsten vindt een optimale metallische reiniging plaats. De gebruiksmogelijkheden van het metaal worden daardoor sterk verbeterd. De hardheid van het oppervlak neemt bovendien toe.

Groot voordeel is dat het elektrolytisch polijsten van allerlei producten vrijwel moeiteloos kan.

Kleine pijpjes, vreemde rondingen, rare hoeken, klein of groot, de reiniging en verbetering door middel van het elektrolytisch polijsten is grondig.


 

     

 


 Het elektrolytisch gepolijste en gereinigde metaal is zeer gemakkelijk schoon te houden. De producten zullen daardoor gedurende lange tijd hun glanzende, roestvrije, uiterlijk behouden en daarmee is er een zeer duurzaam product gecreëerd.

 

Coaten

Door het coaten van de producten wordt er een geheel eigen uitstraling verkregen. Zowel de RVS producten als de stalen producten leveren wij standaard  in gecoat wit RAL 9016. Uiteraard zijn al onze producten in iedere gewenste RAL kleur te leveren. Voor diverse RAL kleuren raadpleegt u de RAl kleuren waaier. 

 

De RVS onderdelen worden voordat ze in het coatingproces komen gestraald om een betere hechting van de coating te verkrijgen. De producten worden voor het coaten eerst ontvet. Daarna worden de onderdelen gefosfateerd en daarna voorzien van een poedercoating. 
Deze gecoate onderdelen worden in een oven uitgemoffeld bij een temperatuur van 200 graden.
 
Na het moffelen worden de onderdelen gecontroleerd alvorens ze naar de assemblage-afdeling worden doorgestuurd. 
 
  doorgaan